Inleiding cybercrime via spam, fishing, bel, watchapp en sms

Post delen op:

Inhoudsopgave

Cybercrime

Steeds meer zaken gaan digitaal, leven zonder computer/laptop, tablet en smartphone is bijna niet meer mogelijk. Alle deze nieuwe technieken brengen ook weer nieuwe vormen van criminaliteit met zich mee (ook wel cybercrime genaamd.) Waar het eerst nog ging over bijv. het gebeld worden door iemand die moeilijk Engels sprak, die u vertelde dat hij/zij van Microsoft was en dat die had gezien dat u een virus op uw computer heeft, zien we tegenwoordig steeds meer vormen. Via deze mail willen wij u daar graag over informeren.

De huidige vormen van cybercrime zijn:

Telefoon-mail-whatsapp-sms

En binnen deze vormen vallen ook weer diverse onderverdelingen.
Omdat het te ver gaat om in 1 e-mail alle vormen te bespreken, zullen wij u in de toekomstige e-mails duidelijk per vorm informeren wat het inhoudt en hoe u deze kunt herkennen. Uiteraard zullen wij ook in de toekomst nauwlettend in de gaten houden wanneer zich weer een nieuwe vorm voordoet en u daar tijdig over informeren. Klik om tekst toe te voegen

Waarom doen wij dit:

Ondanks alle media-aandacht en alles wat hierover online te vinden is, worden er nog steeds dagelijks velen slachtoffer hiervan. Daarom willen wij u graag informeren over, van, voor de methodes die worden toegepast, zodat u hopelijk geen slachtoffer wordt van deze zeer criminele activiteiten.

Mocht u in de toekomst een e-mail of een melding op uw computer, telefoon of tablet ontvangen die u niet vertrouwt, neem gerust contact met ons op, zodat wij via hulp op afstand met u mee kunnen kijken.

contact gegevens CTHB

Mochten er in de toekomst weer nieuwe vormen van cybercrime voor gaan doen, dan zullen wij deze zeker nauwlettend in de gaten houden en u tijdig hieromtrent informeren.

Wilt u meer weten, klik dan op de hier volgende link: https://www.om.nl/onderwerpen/cybercrime

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs