Huisautomatisering oplossingen, advies, leveren en aansluiten

Smarthome oplossingen voor ieder budget

Wat zijn huisautomatisering of wel smarthome producten

Smarthome- of ook wel slimme producten moeten aan de volgende eisen voldoen om de naam slimme producten te mogen voeren:

  • Ze voegen waarde toe binnen een smarte home
  • Ze zijn onderling te koppelen
  • Ze dragen bij aan zowel beveiliging als veiligheid
  • Minimaal te bedienen via een app

Misschien denkt u nu, ik ga even naar de winkel en zoek wat smarthome producten uit en deze installeer ik even. Dit kan goed uitpakken, maar dat hoeft niet zo te zijn. Waarom, dat leggen wij hieronder uit.

Waar moet u opletten bij de aanschaf van slimme producten

Er komen steeds meer huisautomatiseringsproducten en systemen met hun eigen protocollen op de markt. Al deze protocollen hebben weer hun eigen manier van communiceren en de daarbij behorende voor- en nadelen. Bij de aanschaf van Huisautomatiseringsproducten waarmee u een smarthome wilt creëren is het van groot belang dat deze producten wel met elkaar kunnen communiceren. Als dat niet het geval is, dan is het onmogelijk om uw doel te bereiken.  

Goed om te weten als u uw eigen smarthome wilt creëren

Voor veel slimme producten is het van groot belang dat uw wifi netwerk op orde is. Is uw wifinetwerk niet optimaal, dan is het raadzaam om deze eerst aan te pakken. Een goede oplossing zou dan kunnen zijn om een mesh netwerk aan te leggen.

Slimme producten onderverdelen in categorieën

Nu we dit weten kunnen we verder kijken naar de smarthome mogelijkheden en oplossingen. Smarthome mogelijkheden zijn in de volgende 3 categorieën onder te verdelen:

Wilt u meer informatie over wat wij te bieden hebben op het gebied van huisautomatisering, kijk dan gerust verder. U kunt natuurlijk ook contact met ons opnemen en wij vertellen u graag meer.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak:

076 – 581 56 13 / 0162 – 74 26 45
of

Kosten- en energiebesparende slimme producten 

Als we het hebben over producten die helpen bij het besparen van kosten, dan hebben we het over de volgende mogelijkheden:

slimme thermostaat

Slimme thermostaat

Wanneer u niet thuis bent, kan deze thermostaat uw verwarming uitschakelen en ook weer aanschakelen wanneer u thuis bent. Zo kunt u al snel besparen op u stookkosten. Een slimme thermostaat heeft ook als voordeel dat hij uw patronen leert te herkennen. Mocht u onverwacht eerder naar huiskomen, dan kunt u onderweg met behulp van een app op uw smartphone de verwarming hoger zetten.

slimme radiatorknop

Slimme radiatorknop

Wanneer u deze slimme radiatorknop koppelt aan een zone thermostaat, dan heeft u de mogelijkheid om alleen in die ruimtes te stoken waar u aanwezig bent. Zo kunt u bijv. de verwarming op uw slaapkamer een uur voordat u wakker of voordat u naar bed gaat, aan laten gaan. Op deze manier bespaart u snel op uw stookkosten.

Slimme stekkers en sensoren

Slimme stekkers en sensoren

Nog een paar snelle en slimme bespaarmogelijkheden. Snel weten wat een apparaat verbruikt, sluit deze aan op een slimme stekker en u krijgt snel een goed overzicht van al uw apparaten in en om het huis. Heeft u ook van die ruimtes waar wel het licht wordt aangezet, maar niet uit (o.a. het toilet). Door in deze ruimtes een slimme sensor te plaatsen, kan het licht automatisch worden uitgeschakeld, zo voorkomt u onnodig stroomverbruik.

Dit zijn een paar van de meest voor de hand liggende mogelijkheden, die u direct helpen bij het besparen op de kosten. Er zijn natuurlijk nog veel meer mogelijkheden. Wilt u graag meer weten, wij vertellen u er graag over.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak:

076 – 581 56 13 / 0162 – 74 26 45
of

Veiligheid en beveiliging slimme producten

De producten die onder deze categorie vallen, zijn producten die uw huis of bedrijfspand beveiligen, maar ook producten die er zijn voor uw veiligheid. Dit leggen wij hier uit aan de hand van een paar voorbeelden. Mocht u aan de hand hiervan meer willen weten, neem dan gerust contact met ons op.

Slimme rookmelders

Slimme rookmelders

Een slimmer rookmelder draagt bij aan uw veiligheid, waarom dat is kunt u hier lezen. Aan een slimme rookmelder kun je meerdere apparaten koppelen, denk hierbij bijv. aan slimme lampen. Door deze apparaten te koppelen, krijgt u niet alleen een melding dat er rookvorming is, maar ook gaan de lampen aan. Hierbij is het wel van belang dat de rookmelder ook zijn batterijstatus test en laten weten wanneer deze laag is.

slimme beveiligingscamera's

Slimme beveiligingscamera's

Een slimme camera staat ook wel bekend als IP-camera, Op het moment dat er beweging wordt waargenomen, zendt hij u een bericht en wordt automatisch de opname gestart. Ook zijn er IP-camera’s met gezichtserkenning, zodat hij u niet onnodig berichtjes zendt over beweging. Voor nog meer veiligheid is het ook mogelijk om de camera aan de verlichting te koppelen zodat deze aangaat wat al snel afschrikt.

slimme verlichting

Slimme verlichting

Onder het kopje voorkomen is beter dan genezen kennen we allemaal de tijdschakelaars die tijdens vakantie op dezelfde tijd aan- en uitgaan. Helaas kent het inbrekersgilde deze ook. Door uw verlichting te koppelen aan uw smarthome, gaat deze nu aan bij zonsondergang en uit om een moment dat u ingesteld heeft. Heeft u niets ingesteld? Geen probleem u kunt dan via uw smartphone waar ter wereld het licht aan- en uitschakelen.

Dit zijn een paar en de meest voor de hand liggende mogelijkheden, die u direct helpen bij uw veiligheid en beveiliging. Er zijn natuurlijk nog veel meer mogelijkheden. Wilt u meer weten over de mogelijkheden, wij vertellen u er graag over.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak:

076 – 581 56 13 / 0162 – 74 26 45
of

Slimme producten voor een gezonder en gemakkelijker leven

Onder deze categorie willen wij alle opties scharen die er zowel voor uw gemak als gezondheid zijn. Bij gemak kun je denken aan:

  • Moe van het werk en even geen zin om op te staan maar de tv of verlichting moet aan. Als deze verlichting en tv is aangesloten op een spraak gestuurd apparaat, dan kan je gewoon blijven zitten en zeggen dat ze aan moeten.
  • Een wasmachine of droger die is aangesloten op een smarthome product zodat u ofwel een berichtje krijgt of een spraak gestuurd product u vertelt dat het apparaat klaar is. Een voordeel kan zijn, dat u was nooit meer onnodig lang in de machine blijft zitten met als gevolg dat u deze nog een keer moet wassen. Of staan uw apparaten bijv. op zolder of in de garage, dan hoeft u nier iedere keer te gaan kijken.
  • En dan hebben we het nog niet over het gemak gehad voor mensen die steeds langer op zichzelf moeten blijven wonen terwijl de mobiliteit aanzienlijk is afgenomen.
Stem Assistent

Stem assistent

Iedereen moet tegenwoordig steeds langer en vaker zelfstandig blijven wonen, vaak ook als het eigenlijk bijna niet meer kan. Hoe prettig zou het dan zijn als u uw tv, verlichting en overige noodzakelijk apparaten met uw spraak kunt aansturen. Via een app op een smartphone of tablet kan ook. Of moe naar een lange dag werken, ook dan zijn er in de huisautomatisering diverse zeer handige oplossingen voor uw gemak.

Wasmachine slim maken CTHB

Slimme apparaten

Laat u ook wel eens uw natte was te lang in de machine zitten of denkt u dat uw droger nog niet klaar is. Dit probleem is snel op te lossen door uw apparaten aan te sluiten op een slimme stekker. Als u die slimme stekker aansluit op uw smartspeaker, dan zegt deze in het vervolg wanneer uw wasmachine klaar is. Ook is het mogelijk dat u een melding op uw smartphone of tablet krijgt. Zelfs wanneer u geen slimme wasmachine of droger heeft.

slimme luchtreinigers

Slimme luchtreinigers

Onze huizen worden steeds beter geïsoleerd, helaas komt dit niet altijd de luchtkwaliteit ten goede. Heeft u daarbij ook nog niet voldoende ventilatiemogelijkheden, dan is een slimme luchtreiniger voor u een zeer goede oplossing. Deze slimme luchtreinigers meten de luchtkwaliteit en passen daar de werking op aan. Ook is het mogelijk dat deze bijv. net voordat u naar bed gaat in werking treedt, zodat u fijn kunt gaan slapen.

Dit zijn een paar en de meest voor de hand liggende mogelijkheden, die u direct helpen bij uw gemak en gezondheid. Er zijn natuurlijk nog veel meer. Wilt u graag meer weten, wij vertellen u er graag over. 

Heeft u na het lezen van al deze informatie nog vragen of denkt u dat al deze mogelijkheden u boven uw budget gaan? 

Nee, dat hoef echt niet het geval te zijn. Er zijn diverse oplossingen voor ieders budget en daarbij, u hoeft nooit alles in een keer aan te schaffen, wat het dan ook wel weer superhandig en leuk maakt. U kunt gewoon in uw eigen tempo met uw eigen budget bepalen wat u al dan niet aanschaft.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak:

076 – 581 56 13 / 0162 – 74 26 45
of