Netwerk aanleggen en onderhouden

Draadloos of bekabeld netwerk

Netwerk aanleggen, onderhouden en het oplossen van storingen

Bijna iedereen heeft tegenwoordig steeds meer apparatuur in huis en of bedrijf. U kunt hierbij denken aan pc’s, laptops, tabletten, smartphones, printers, televisies, mediaspelers, game consoles zelfs een cv-thermostaat of koffiezetapparaten en overige domotica. Om al deze apparatuur met elkaar te laten communiceren en synchroniseren heeft men een netwerk nodig. Deze netwerken kunnen bestaan uit draadloos- (wifi netwerk), mesh-, bekabeld netwerk of een combinatie hiervan. Bij een combinatie van al deze netwerken is het natuurlijk ook nog van groot belang dat deze correct met elkaar worden verbonden.

Heeft u nog geen netwerk of is uw netwerk aan een uitbreiding toe, maar u heeft geen idee wat voor u de beste oplossing is, voor al deze vragen staan wij voor u klaar.

Heeft u al een netwerk waaraan onderhoud moet worden gepleegd of zijn er storingen die verholpen moeten worden?
Ook hiervoor kunt u contact met ons opnemen.

Snel vinden wat u zoekt, dat kan via onderstaande linken:

Wilt u meer weten over alle mogelijkheden en wat de voor- en of nadelen hiervan zijn, lees dan gerust verder. U kunt natuurlijk ook gelijk contact met ons opnemen zodat wij samen met u kunnen kijken naar uw wensen en daarbij kijken naar de voor u beste oplossing.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak:

076 – 581 56 13 / 0162 – 74 26 45
of

Diverse netwerken aanleggen

Omdat we steeds meer apparaten hebben, is het hebben van een goed aangelegd netwerk steeds belangrijker.

Wij leggen de volgende netwerken aan:

draadloos (wifi) netwerk)
mesh wifi netwerk
bekabeld netwerk

Voor de particulier en de kleine zelfstandige ondernemer.

Er zijn natuurlijk ook diverse situaties te bedenken, waarbij een combinatie van verschillende netwerken noodzakelijk is. Wij geven u een eerlijk advies over wat voor u de beste oplossing is.

Wilt u meer weten over de verschillen van deze netwerken, dit leggen wij hieronder uit.

Wifi netwerk aanleggen

Draadloos wifi netwerk

Bij een wifi netwerk, heeft men 1 router welke in de buurt van het modem wordt geplaatst. De meest voorkomende apparaten die in een draadloos wifi netwerk hangen zijn: laptop, printer, mobiel en tablet. Het nadeel van een wifi netwerk kan zijn dat het wifi signaal niet overal in uw woning of bedrijfsruimte even sterk is met als consequentie dat u niet overal kan werken. Wanneer blijkt dat het wifi signaal op bepaalde punten in uw woning of werkruimte niet voldoende is, dan zijn er diverse de mogelijkheden om het wifi signaal te versterken met een wifi versterker, wifi repeater of een Range Extender. Deze apparaten zijn vaak eenvoudig aan te sluiten en te installeren, maar door de ruime keuze in de apparaten, kan het zijn dat u niet goed weet welke u moet hebben.

Mesh netwerk aanleggen

Mesh wifi netwerk

Bij een Mesh wifi netwerk wordt er ook gebruikt gemaakt van een router welke achter het modem wordt geplaatst, maar het verschil hierbij is dat er ook nog 1 of meerdere satellieten door u woning of bedrijfsruimte worden geplaatst. Het voordeel van een mesh wifi netwerk is dat u altijd en overal een goede en soms ook een snellere wifi verbinding heeft. Door de betrouwbaarheid van een mesh wifi netwerk wordt deze vaak aangeraden wanneer u wenst gebruik te maken van domotica. Er zijn ook al mesh wifi systemen op de markt met een ingebouwde smart home hub, dit zorgt voor een eenvoudige communicatie met diverse smart home oplossingen. Heeft u nog jonge kinderen die niet op alle sites mogen, ook dit is eenvoudig op te lossen met het juiste mesh systeem.

Bekabeld netwerk aanleggen

Bekabeld netwerk

Waarom zou je in het ons huidige tijdperk nog kiezen voor een bekabeld netwerk zou u misschien denken? Nou daar zijn best nog wel wat redenen voor te bedenken: Een reden zou kunnen zijn snellere en betrouwbaardere internetverbinding, of wat dacht u van mensen die overgevoelig zijn voor wifi stralingen. Echt er zijn best nog wel wat redenen te bedenken. Natuurlijk zijn er ook diverse nadelen zoals: er moeten echt overal kabels worden getrokken, daarom raden wij ook aan om bij een de bouw of verbouwing van uw pand er goed over na te denken en alles correct aan te leggen of laten aanleggen. Een ander nadeel zou kunnen zijn dat we altijd wel apparaten hebben waarbij wifi nou eenmaal handiger is, denk hierbij aan een smartphone, tablet of een laptop.

Wilt u graag een netwerk aan laten leggen of misschien uw huidige netwerk aanpassen of uitbreiden, maar u heeft geen idee hoe of wat voor u de beste oplossing is? Neem dan contact met ons op, wij komen vrijblijvend bij u langs om uw situatie te bekijken en uw wensen door te nemen. Aan de hand van uw wensen en mogelijkheden zullen wij samen met u de voor u beste oplossing bespreken en u voorzien van een keurige prijsopgave.

Zodat u achteraf niet voor een te grote verrassing komt te staan.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak:

076 – 581 56 13 / 0162 – 74 26 45
of

Netwerk onderhoud en het opsporen en oplossingen van netwerk storingen

Netwerk onderhoud

Netwerk onderhoud of uitbreiding

U heeft al een netwerk, maar deze wordt steeds trager, instabiel, beveiligingsproblemen of heeft u inmiddels veel meer apparaten die afhankelijk zijn van het netwerk? Dan wordt het een keer tijd om wat onderhoud aan uw netwerk te laten plegen, vaak kan dit vrij eenvoudig en met niet al te veel onkosten. Ook voor een netwerk is tijdig onderhoud van belang, hiermee bestaat de kans dat u grotere problemen voorkomt.

Netwerk storing CTHB

Netwerk storingen opsporen en oplossen

Helaas kunnen er diverse oorzaken zijn die een netwerkstoring kunnen veroorzaken. Sommige oorzaken zijn eenvoudig op te lossen, terwijl andere iets lastiger kunnen zijn. Bij iedere storing is het daarom van belang om zaken te gaan uitsluiten met als doel het probleem zo spoedig mogelijk op te sporen en op te lossen. Mocht u er niet aan uit komen, dan is het handig te weten dat er altijd een expert in de buurt is.

Bent u een particulier of een kleine zelfstandige en is uw netwerk toe aan een onderhoud, een upgrade of heeft u een storing en u komt er zelf niet aan uit, wij komen graag bij u langs en lossen alles snel en eenvoudig voor u op.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak:

076 – 581 56 13 / 0162 – 74 26 45
of