Ondersteuning Windows 7 stopt per 14 januari 2020, ontvangt 10% korting wanneer u uw systeem laat upgraden naar Windows 10.

Deze nieuwsbrief is bedoelt voor iedereen waarvan de pc/laptop nog op Windows 7 draait. De ondersteuning van Windows 7 stopt namelijk per 14 januari 2020. Wat dat voor u inhoudt, zullen wij u hier uitleggen.

Wat houd het stoppen van de ondersteuning voor u in?
Het is niet zo dat u na 14 januari 2020 niet meer met uw pc/laptop kan werken. Maar wat houdt het dan wel in?
  • Het allerbelangrijkste is dat uw systeem geen updates meer ontvangt die zeer belangrijk zijn voor de beveiliging van uw systeem en bestanden. Dit brengt dan weer met zich mee dat deze kwetsbaarder worden voor virussen en dergelijke. 
  • Ook loopt u het risico dat er steeds meer functionaliteiten gaan uitvallen. 
  • Maakt u nog gebruik van Windows live mail, ook hiervan houdt de ondersteuning op. Dit kan gevolgen hebben voor uw e-mail beveiliging.

Dit alles kan uiteindelijk voor de nodige problemen gaan zorgen, waarvan het beter is deze tijdig te voorkomen.

Wat kunt u hier tegen doen?
Wanneer u op de site van Microsoft kijkt, zult u zien dat hun advies is om een nieuw systeem aan te schaffen met een Windows 10 licentie. Dit zou te maken hebben met de capaciteiten van uw systeem. Wij vinden het erg ver gaan om u gelijk dit advies te geven. Uit ervaring weten wij dat diverse Windows 7 systemen prima op Windows 10 kunnen draaien. Ons advies is dan ook om te kijken of uw systeem voldoende capaciteit heeft en natuurlijk ook nog naar behoren werkt. Als dit het geval is, kan het systeem prima worden geüpgrade naar Windows 10.

Wanneer kun u het beste overgaan naar Windows 10?
U zou met de het upgraden van uw systeem kunnen wachten tot op het laatste moment, maar of dit handig is? Wij raden u dit zeker niet aan en wel om de volgende redenen:
  • In 2019 is het nog steeds mogelijk om uw systeem zonder aanschaf van een nieuwe Windows 10 licentie te upgraden.
  • Het zou zo maar kunnen zijn dat u vanaf 2020 gewoon weer een nieuwe licentie voor Windows 10 moet aanschaffen. De kosten fluctueren hiervan nogal, dus het zou ook maar eens kunnen zijn dat wanneer het einde van 2019 nadert, deze omhoog gaan.

Wat nu als dit alles voor u te ver gaat of te technisch is?
Mocht het u niet lukken om te bepalen of uw systeem voldoende capaciteit heeft voor de upgrade?
Gaat het u niet lukken om deze upgrade zelf uit te voeren?
Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag hiermee.

Wat zijn de mogelijkheden wanneer u ons de upgrade wil laten doen?
  • Alleen uw systeem laten upgraden, hiervoor betaalt u de tijd dat wij hiermee bezig zijn á € 35,-- per uur incl. B.T.W. (particulier) en € 42,-- excl. B.T.W. (zakelijk)
  • U kunt ook uw systeem volledig opnieuw laten installeren. Het voordeel van een nieuwe installatie is dat u weer met een schoon systeem begint, wat u vooral terug gaat zien in de snelheid. De kosten hiervan bedragen: € 115,--.
  • Volledige installatie met een nieuwe SSD schijf. De voordelen van deze optie zijn dat uw systeem nog sneller en stabieler gaat draaien. Vooral wanneer er nog een gewone harde schijf in uw systeem zit, gaat u grote verschillen ervaren. De kosten hiervan bedragen : € 195,-

Dit alles geschied met behoudt van al uw bestanden.
Na 1 januari 2020 zullen hierbij de kosten van een nieuwe Windows 10 licentie nog bijkomen.

Voordat we overgaan tot het upgraden van uw systeem zullen wij uiteraard de volgende punten eerst bekijken:
  • Is de capaciteit nog voldoende om er Windows 10 op te draaien?
  • Draait u systeem nog naar behoren?

Mochten wij hierbij problemen verwachten, dan zullen we dat altijd met u bespreken. Uiteraard blijft het altijd uw keuze als u toch uw systeem wilt laten upgraden. Wij kunnen u hierin alleen maar adviseren, dit ook vanwege de kosten die een upgrade toch weer met zich mee gaat brengen.

Upgrade naar Windows 10 actie t/m 31-10-2019
Uiteraard begrijpen wij ook dat wanneer u nog een systeem heeft dat op Windows 7 draait u dit alles even koud op uw dak komt. Om deze reden krijgt u bij ons dan ook een korting van 10% wanneer u de upgrade door ons nog in 2019 laat uitvoeren.

Voor al uw vragen of het maken van een afspraak kunt u ons op de volgende manieren bereiken:
Via ons contactformulier of telefonisch op de volgende nummers:
Vast: 076-5815613 of 0162-742645
Mobiel: 06-43081007